Jaarlijks BKP uitje was een succes!

Nieuws van Bedrijvenkring Putten

Op vrijdag 27 september jl. hadden we ons jaarlijks gezellige uitstapje met de leden en deze keer naar Düsseldorf. Met ruim 54 leden stapten we al vroeg de bus in voor een dagvullend programma. Door de grote belangstelling delen we ons op in 2 groepen en hebben we een morgen- en middagdeel.

Een exclusief bezoek aan de Mercedes fabrieken, midden in de stad, waar de “Sprinter” bestelauto’s worden geproduceerd. We kregen een indrukwekkend inkijkje in het gehele proces van assemblage. De rondleiding was echt perfect georganiseerd met een hartelijk ontvangst. Na de noodzakelijke veiligheid- en geheimhouding voorschriften te hebben doorgenomen, starten we de wandeling van bijna 7 kilometer door de verschillende productielijnen, fabrieken en over het bedrijfsterrein. De geschiedenis van deze bestelauto industrie en ontwikkeling en innovatie door de jaren heen bij de productie zijn indrukwekkend. Een hele bijzondere ervaring om dit prachtige bedrijf van “binnen” mogen te bekijken.
Daarnaast bezochten we het Classic Remise Museum in de stad. Een historisch industrieel complex waar vroeger de trams werden onderhouden, maar nu geheel in gebruik is genomen voor klassieke auto liefhebbers. Het gebouw brengt naast liefhebbers van klassieke en exclusieve voertuigen, ook verzamelaars, handelaren, taxateurs en onderhoudsbedrijven bijéén. Ook inwoners van Düsseldorf zelf kunnen hier hun bijzondere auto’s in afgesloten vitrines stallen en d.m.v. een elektronisch systeem de geparkeerde wagens bereiken. We kregen hier ook een fantastisch uitgebreide Italiaanse lunch. Mocht je de stad Düsseldorf willen bezoeken, een echte aanrader voor jong en oud!
Na het middagprogramma kwamen we als groep weer bijéén om de oude binnenstad wandelend te bewonderen met een echte “bierroute” en afsluitend een heerlijk diner in restaurant “Zum Schlüssel”.
We willen Diana Bos, Eric Molenberg, Thera Bakker, Mercedes Nederland en Wensink Bedrijfswagens hartelijk bedanken voor deze bijzonder mooie dag!