PM Energie helpt ondernemers te besparen en verduurzamen

Nieuws van Bedrijvenkring Putten

 

 

Bedrijvenkring Putten biedt haar leden via PM Energie de mogelijkheid om uw energieverbruik duurzaam op te wekken door middel van zonnepanelen. Overweegt u zonnepanelen, maar ziet u op tegen de investering? Of maakt u graag gebruik van de kennis en ervaring van PM Energie? Geef dit vrijblijvend door via secretariaat@bedrijvenkringputten.nl.

Op basis van de reacties nodigen we PM Energie uit voor een rondje door Putten. In een persoonlijk gesprek bij u op locatie bespreekt PM Energie graag de mogelijkheden.

Wat kan PM Energie u bieden?

Op de website van PM Energie kunt u met interactieve vragentool bepalen welke dienst voor u van toepassing is. Zij kunnen u onder andere helpen met:

  • Volledige trajectbegeleiding
  • Subsidies
  • Offerte traject
  • Toezicht op realisatie
  • Onderhoudscontracten
  • Noodzakelijke bemetering
  • Monitoring
  • Overnemen van de investering

Bedrijvenkring Putten biedt haar leden via PM Energie de mogelijkheid om op een makkelijke manier langdurig geld te besparen op energiekosten. Dit is een samenwerking met een tiental andere ondernemersverenigingen. De inkoopstrategie wordt bepaalt door de Werkgroep Energie: enkele collega ondernemers die zelf ook zijn aangesloten bij het collectief. Zo kunt u vertrouwen op een weloverwogen inkoopstrategie, zonder dat u of uw inkoper daar tijd aan hoeft te spenderen.

Maar hoe zijn de resultaten tot nu toe?

De resultaten

De werkgroep houdt wekelijks de energiemarkt in de gaten. Op basis van de ontwikkelingen in bijvoorbeeld China (veel impact op kolenmarkt), Verenigde Staten (veel impact op olie en LNG) en Europees CO2 beleid bepalen zij de momenten waarop de prijs wordt vastgezet. Helaas ontbreekt bij deze werkgroep ook de glazen bol… Maar achteraf gezien zijn de huidige tarieven op een erg gunstig niveau vastgezet!

Voorbeeld van de besparing

Als u nu een elektriciteitscontract zou moeten sluiten voor komend jaar, dan krijgt u individueel (in een gunstig geval) een tarief aangeboden dat maar liefst 35% hoger ligt dan de tarieven die de deelnemers van ons collectief komend jaar gaan betalen! Dit komt voor de gemiddelde deelnemer neer op €1.734. Dit heeft enerzijds natuurlijk te maken met de goede onderhandelingspositie door het gezamenlijke volume, maar ook het goed gekozen moment om de contracten voor komend jaar alvast af te sluiten.

Zo ziet u dat het loont dat u de energiemarkt nauwlettend (door anderen laat) volgen en dat u niet wacht tot uw huidige contracten bijna aflopen.

Energiebesparingsplicht en informatieplicht

Naast collectieve inkoop, kunt u bij PM Energie ook terecht voor informatie en advies over wet en regelgeving. Zo is er voor veel bedrijven de plicht om voor 1 juli informatie aan te leveren over al dan niet genomen energiebesparingsmaatregelen. Hier leest u daar meer over.

Geïnteresseerd? Laat u vrijblijvend informeren over de werkwijze en de mogelijkheden voor uw bedrijf!