Bedrijfsbezoek aan Kiezebrink Focus on Food

Nieuws van Bedrijvenkring Putten

Door Jannicke Kiezebrink, mede-eigenaar van Kiezebrink, werden Stefan Rozendaal en Johan Grift namens de Bedrijvenkring Putten op dinsdag 16 juli gastvrij ontvangen. Vol passie en trots vertelt Jannicke over het bedrijf, dat in 1990 is opgericht door haar vader Hanno Kiezebrink. Na een lastige periode ten gevolge van de vogelgriep in 2003 heeft Kiezebrink zich, na het aantrekken van de heer Michiel Derks, specialist op het gebied van diervoeders, nog breder ontwikkeld als producent en leverancier van een grote variëteit aan diervoeders voor o.a. roofvogels, dierentuindieren, reptielen, honden en katten en vele andere dieren. Rauwvoerproducten worden door Kiezebrink zelf geproduceerd. Met hun missie ‘Focus on Food’ staat het leveren van gezonde diervoeders centraal. Ze hebben zich meer en meer ontwikkeld als groothandel, maar ook particulieren kunnen via hun website bestellingen plaatsen. Nadat Hanno Kiezebrink zich in 2015 heeft teruggetrokken uit de dagelijkse leiding wordt het bedrijf geleid door een driehoofdige directie, Jannicke Kiezebrink, Michiel Derks en Martijn den Blijker. Bij Kiezebrink werken ca. 50 mensen. Jannicke wijst nog op het nut van het project arbeidsparticipatie dat door BKP in samenwerking met de gemeente is opgezet. Zij was hier nauw bij betrokken en via dit project zijn enkele mensen bij Kiezebrink weer aan werk geholpen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Kiezebrink hoog in het vaandel. Duurzaamheid, circulaire economie, dierenwelzijn, sociale verantwoordelijkheid en een actief sponsorbeleid vormen hiervoor de basis. Bijzonder om te noemen is de stichting Etike, die is opgericht door Hanno Kiezebrink. De stichting zet zich in voor ongehuwde moeders in Congo.

Na de toelichting van Jannicke over het bedrijf, werden we door haar rondgeleid over de vier vestigingen op Hoge Eng Oost. Tijdens de rondgang begrepen we nog beter de keuze voor hun missie ‘Focus on Food’. Een bedrijf om trots op te zijn en dat volgend jaar haar 30-jarig jubileum hoopt te vieren.