Bedrijfsbezoek bij Mol Fresh Food

Nieuws van Bedrijvenkring Putten

Op 8 juli bezochten Jaco Zegers en Stefan Rozendaal Mol Fresh Food aan de Handelsweg 6 op Keizerswoert in Putten.

René en  Anthony Mol ontvingen ons gastvrij in hun onderkomen aan de Handelsweg in Putten. Het bedrijf dat in 1947 is opgericht is sinds 7 jaar gevestigd aan de Handelsweg 6 in Putten. Op deze locatie is het pand helemaal op maat ingericht voor het schillen en verwerken van uien.

Mol Fresh Food heeft zich sinds 1992 gespecialiseerd in het schillen van uien. In 2004 is Mol Fresh Food gestart met het snijden en verpakken van de uienblokjes/ringen. Men wil in de toekomst op dezelfde voet verder met oog voor kwaliteit.

Vol enthousiasme vertellen de gebroeders Mol over hun mooie productielocatie. Het is fantastisch om te zien hoe een lokaal bedrijf in Putten een dergelijk mooi product heeft weten te creëren. Hoewel de groothandel en visverwerkende bedrijven grote afnemers zijn, is Albert Heijn ook 1 van de grootste afnemers. Hoewel het grootste afzetgebied Nederland is wordt er ook een substantieel deel afgezet in Europa.

Mol Fresh Food is maatschappelijk en duurzaam betrokken. De machinelijnen zijn sinds begin 2019 zo ingericht dat het stroomverbruik met 40% is gedaald. Hoewel het pand voldoet aan de huidige eisen lijkt het al wel aan de kleine kant. Creatief wordt er gekeken hoe de productielijnen geoptimaliseerd kunnen worden en aan de voorzijde van het pand is een uitbreidingsmogelijkheid. Mol Fresh Food is geworteld in de samenleving en de werknemers komen veelal uit Putten of de directe omgeving.

Nadat we met de heren Mol uitgebreid over het bedrijf hebben gesproken kregen we een rondleiding door het bedrijf nadat we voldoen aan  alle hygiëne voorschriften als ontsmetting van de schoenen tot het dragen van  een “hoofddoek”. Hoewel je de tranen niet kunt bedwingen zie je dat er keurig wordt gewerkt en kun je het proces van schillen tot uiteindelijk verwerkte uien in welke vorm dan ook goed volgen. Aan het einde van de ronde zie je dan ook het eindproduct voor transport gereed staan.

Voor ons was het een nieuwe wereld met een fantastisch onderscheidend bedrijf waar we als Putten enorm trots op mogen zijn dat het hier is gevestigd.