Puttense Genomineerden bij de Veluwse Innovatie Prijs 2018

Nieuws van Bedrijvenkring Putten

 

Bij de feestelijke afsluiting van de “Week van de ID” was op donderdag 29 november de uitreiking van de Veluwse Innovatie Prijs. Op een prachtige locatie in het NH Sparrenhorst in Nunspeet streden maar liefst 3 Puttense ondernemingen mee voor de overwinning, van de in totaal 10 genomineerden.

  • Jansen Techniek BV toonde aan het publiek hun ontwikkelde methode om platvis te fileren.
  • Hanno Kiezenbrink vertegenwoordigde zijn onderneming Anoxia om op een verantwoordelijke manier dieren te euthanaseren. Een heel beladen onderwerp waarin het dierenwelzijn centraal wordt gezet.
  • Het bedrijf GeneCoach analyseert het persoonlijke DNA van een (top)sporter om de prestaties te optimaliseren. Met voorbeelden uit de topsport op Olympisch niveau.

Uiteindelijk waren het publiek en de vakjury het unaniem eens. Het bedrijf Leadax uit Wapenveld ging er met de prestigieuze prijs vandoor. Zij ontwikkelden geheel in eigen beheer de eerste circulaire loodvervanger ter wereld. Het product is gemaakt van gerecycled folie dat wordt gebruikt in gelaagd glas, zoals voor autoruiten of veiligheidsglas. Leadax heeft dezelfde eigenschappen als lood, maar zonder de schadelijke effecten op gezondheid en milieu, en is ook nog eens lichter en goedkoper. Een terechte winnaar!