Corona nieuwsflits VNO-NCW Midden

Nieuws van Bedrijvenkring Putten

Noodpakket 2

Het kabinet heeft zojuist het tweede noodpakket met steunmaatregelen aangekondigd. Enkele highlights:
  • 13 miljard extra steun tot 1 september
  • Huidige noodpakket wordt met 3 maanden verlengd
  • Grootste deel gaat naar verlenging en aanpassing NOW-regeling (1,8 miljoen werknemers)
  • Boete op ontslag wordt geschrapt
  • MKB-bedrijven tot 250 medewerkers krijgen maximaal 20.000 euro voor vaste lasten (TOGS)
  • Maatwerkregelingen voor seizoensbedrijven
  • Inzet en budget voor om- en bijscholing
Lees hier waar onze vereniging wel en niet tevreden over is. Ga hier naar meer informatie over de nieuwe steunmaatregelen.
Wat vind jij van het nieuwe noodpakket? Mis je regelingen, wat zijn je zorgen? Laat het ons weten via corona@vno-ncwmidden.nl. Ervaringen van leden zijn belangrijke input voor onze landelijke en provinciale belangenbehartiging.

Routekaart coronamaatregelen

Wij zijn blij met de verdere versoepeling van maatregelen dat het kabinet gisteravond aankondigde, maar hadden gehoopt op meer. Lees hier de reactie van onze verenigingen op de persconferentie.

Hoe ziet de routekaart er nu uit?

Bekijk hier de actuele factsheet Stap voor stap – wat kan wanneer. En ga hier naar het overzicht met maatregelen.

Protocollen

Een branchevereniging in een sector stelt een protocol op. Daarbij worden zij vaak ondersteund door VNO-NCW, MKB-Nederland en de vakbonden. De overheid adviseert de brancheverenigingen daarbij. Protocollen hebben geen juridische status. Een protocol is een uitwerking van de hoofdnormen en maatregelen naar de praktijk van de werkvloer. Het kabinet bekijkt of het algemene besmettingsrisico is gedaald en besluit of sectoren weer open mogen. Als sectoren weer open gaan, betekent dit meer drukte in het openbaar vervoer en in de openbare ruimte. Deze factoren wegen mee in het besluit van het kabinet. Een goed protocol betekent dus nog geen groen licht om open te gaan.

protocollen

Hoe past jouw bedrijf zich aan?

Minister Wiebes complimenteerde vandaag het bedrijfsleven voor de verantwoordelijkheid die zij neemt en het aanpassingsvermogen aan de nieuwe werkelijkheid. Hoe stel jij je in op de veranderde toekomst? Heb je veel maatregelen in je bedrijf moeten nemen om weer veilig en verantwoord open te gaan of door te gaan? Wat was de grootste hobbel, hoe reageren je medewerkers en klanten?
Wil je je verhaal delen met andere leden? Stuur je ervaringen naar corona@vno-ncwmidden.nl.