Terugblik nieuwjaarsreceptie 9 januari 2020

Nieuws van Bedrijvenkring Putten

Het nieuwe jaar hebben we op 9 januari in De Aker weer traditiegetrouw afgetrapt. De nieuwjaarsreceptie, ook dit jaar wederom in samenwerking met de Bedrijvenkring Putten, JOOP en het WCP.  Met ruim 100 bezoekers mogen we weert terugkijken op een geslaagde bijeenkomst.

De aftrap van de avond, met een woord van welkom, werd verzorgd door voorzitter Stefan Rozendaal. Een korte terug -en vooruitblik met belangrijke speerpunten op de ondernemersagenda mag uiteraard niet ontbreken.

Daarna was het woord aan Siemen Mulder. De bekende voetbalscheidsrechter uit de eredivisie gaf een presentatie over zijn ervaringen in de topsport. Ook is hij als vrijwillige brandweer en zelfstandig ondernemer actief. De opmerkelijke parallellen tussen sport en ondernemerschap met sprekende voorbeelden werden in een interactieve presentatie duidelijk gemaakt. De veel besproken VAR en complexiteit van deze nieuwe toepassing met alle gevolgen van dien, werd snel duidelijk!

Hij nam de zaal mee met recente situaties en vroeg om onze eigen mening en interpretatie bij beslissingen. De impact van o.a. social media en allerlei praatprogramma’s op Radio en TV, waar beslissingen van de scheidsrechter uitvoerig worden besproken, was ronduit schokkend om te zien. Bedreigingen en verwensingen, ook aan naaste familieleden, zorgde voor veel verontwaardiging.

Met de altijd gezellige netwerkborrel en de geserveerde heerlijke hapjes werd de avond afgesloten.