Bedrijfsbezoek bij Bouwbedrijf De Bruin B.V.

Nieuws van Bedrijvenkring Putten

Op 3 december 2019 waren Chris Jansen en Johan Grift namens het BKP-bestuur op bezoek bij de heer Ernst Kuiper, directeur-eigenaar van Bouwbedrijf De Bruin B.V.

Het bouwbedrijf is opgericht op 1 jan. 1931 door de heer B. de Bruin en bestaat bijna 85 jaar. In 1995 is het bouwbedrijf overgenomen door de heer Gravendeel.  In 2001 heeft Ernst Bouwbedrijf De Bruin van Gravendeel overgenomen, na eerst jaren ervaring te hebben opgedaan bij Bouwbedrijf Trebbe uit Enschede.

Het kantoor van Bouwbedrijf de Bruin is gevestigd aan het Kerkwegje. Ca. 90% van de werkzaamheden bestaan uit woningbouwprojecten. Vanwege zijn ervaring in de seriematige woningbouw heeft Ernst een belangrijke rol gespeeld binnen de GPB (Gezamenlijke Puttense Bouwers) die de wijk Bijsteren in Putten grotendeels hebben gebouwd.

De kracht van het bouwbedrijf is het goed gekwalificeerde personeel, zowel op de bouw als op kantoor. Blijkbaar hebben de mensen het bij het bouwbedrijf naar hun zin. Het bedrijf kent weinig verloop in het personeel.  Bij voorkeur werkt Ernst samen met de opdrachtgever de projecten uit in een bouwteam. Bouwbedrijf de Bruin bouwt kleinschalige en grote bouwprojecten zoals o.a. het woningproject rond de Kruidentuin aan de Brinkstraat in Putten is door hen in opdracht van Woningstichting Putten gerealiseerd en onlangs zijn 59 appartementen in Dronten opgeleverd. Hun werkgebied ligt overwegend in Flevoland, Gelderland en Utrecht.

De stikstofproblematiek ziet Ernst als de belangrijkste bedreiging voor de continuïteit in de bouwsector. De strengere regelgeving vanuit Den Haag en de doelstellingen uit het Klimaatakkoord noemt Ernst als belangrijkste reden van de sterke stijging van de bouwkosten met als gevolg hoge verkoopprijzen.

Bouwbedrijf de Bruin is in het bezit van het veiligheidskeurmerk VCA. Daarnaast is het bouwbedrijf aangesloten bij Woningborg en Bouwgarant.

Door de groei van het bouwbedrijf voldoet de huisvesting van het kantoor aan het Kerkwegje niet meer aan de toekomstvisie en de doelstellingen van Ernst. Het liefst zou hij met zijn bedrijf graag een nieuwe start maken op het nieuwe bedrijventerrein Henslare, mits dit niet te lang gaat duren.

De contacten met de Bedrijvenkring Putten ervaart Ernst als zinvol en prettig met name  de themabijeenkomsten die door BKP de laatste jaren worden georganiseerd.